Etkili Karar Verme (İngilizce)

Hedef

Birim, karar verme, kararları uygulama ve bilginin kuruluşlar içinde nasıl kullanılabileceğine yönelik yaklaşımları keşfederek şirketler tarafından alınan farklı karar yollarına bakacaktır.

BT’nin ve özelleştirmenin büyümesiyle birlikte, yöneticilerin geçmiş yıllarda başarılı olmuş cevaplara güvenmeleri için yeterince açık olan çok az karar vardır. Rekabetçi kalabilmek için kuruluşların işyerinde, iş gücünde ve ötesinde mevcut olan tüm güncel bilgi ve bilgileri kullanan karar alma süreçlerini geliştirmeleri gerekir.

Sonuç olarak, günümüzün karar verme süreci daha çok bir problem çözme süreci haline gelmektedir.

Ayrıca artan iş gücü yetkilendirmesi ve beklentisi, rekabetçi kuruluşlar için karar alma sürecinin çok daha katılımcı bir süreç olması gerektiği anlamına gelir. Aksi takdirde, yönetim ihtiyaç duydukları bilgi ve birikime sahip olmayacak ve ayrıca alınan kararların etkili olmasını sağlamak için gereken taahhüdü kaybedecektir.

Bu nedenle, karar alma eylemi etkili bir şekilde sorumlu yöneticide kalırken, karar alma sürecinin yöneticilerin yakın çalışma yeri ve ötesindeki tüm paydaşları dahil etmesi gerekir. Bu, alınan kararın, onunla çalışmak zorunda olan herkese ait olmasını sağlar.

Ünite, öğrenciyi sonuç veya kararın kendisinden ziyade karar verme sürecini yönetme araçlarıyla donatmayı amaçlar. Öğrenci, karar alma yöntemlerini tanıyarak, proaktifliği ve yenilikçiliği sağlamak için paydaşların daha fazla katılımına duyulan ihtiyacı vurgulayabilir.

Öğrenim Katkıları ve Değerlendirme Kriterleri

Bu üniteyi başarıyla tamamlayan bir öğrenci şunları yapabilecektir:

Öğrenim Katkıları Değerlendirme Kriterleri
1. İşle ilgili kararlar almak için önemli olan ilgili konuları gözden geçirme 1.1 Kararların gerekli olduğu birkaç farklı iş konusunu gözden geçirme ve her durum için paydaş ihtiyaç ve beklentilerini analiz etme
1.2 Kararların gerekli olduğu iş konularıyla ilgili tüm ilgili bilgileri araştırma ve gözden geçirme
2. Karar verme sürecine yönelik yaklaşımları ve yaklaşımın nasıl iyileştirileceğini keşfetme 2.1 Belirli kuruluşlar için iş konularıyla ilgili bilgileri elde etmek için süreçleri değerlendirme ve yaklaşımda herhangi bir güçlü veya zayıf yönün nerede olduğunu belirleme
2.2 Edinilen bilgilere dayanarak kararlar alma, gerekçeler sunma ve kararın nasıl olması gerektiğini söyleme
3.1 Karar vermeye yönelik yeni yaklaşımları planlama, iletme ve denetleme
3. Karar vermeyi geliştirmek için yaklaşımlar önerme
3.2 Karar verme sürecinin etkinliğinin değerlendirilmesine izin verecek önlemleri belirleyin ve geliştirin

İlk yorum ekleyen siz olun.

Yorum bırakmak için lütfen giriş yapın
Etkili Karar Verme (İngilizce)
Fiyat:
1,249₺ 1,049₺
Web sitemizi kullanarak KVKK Aydınlatma metnimizi ve Çerez politikamızı kabul etmiş olursunuz.